Vermue pakt 'geweldige kans' in Den Haag

Joyce Vermue (30) uit Schoondijke is dinsdagmiddag geïnstalleerd als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ze vervangt in de fractie van de PvdA achtereenvolgens de kamerleden Manon Fokke en Lea Bouwmeester, die met zwangerschapsverlof gaan.

Zeeuwse thema's
Als kamerlid wil Vermue vooral ook een intermediair zijn tussen Zeeland en Den Haag. Verschillende Zeeuwse thema's als de ziekenhuizen, de splitsingswet en grensregio wil zij op de agenda zetten.

Kans
Joyce Vermue heeft zin in haar nieuwe baan: "Het is geweldig om die kans te kunnen gaan pakken en te kijken wat ik kan betekenen." Of ze het kamerwerk wil blijven doen? Daarin is ze nuchter: "Eerst eens even kijken hoe ik dit ervaar en daarna opnieuw afwegingen maken."

Derde Zeeuw
Joyce Vermue is het derde Zeeuwse Tweede Kamerlid in Den Haag. Momenteel zitten er al twee Zeeuwen in de Tweede Kamer. Dat zijn André Bosman voor de VVD en Albert de Vries voor de PvdA.

Nuchter
Tweede Kamerlid Albert de Vries noemt Vermue nuchter en diplomatiek met een goede kijk op turbulente onderwerpen als jeugdzorg en WMO.

Sociaal
De dertigjarige Joyce Vermue was directeur van de Stichting Welzijn in West-Zeeuws-Vlaanderen. Haar kennis van sociale problemen wil ze inzetten in Den Haag.

Deel dit artikel: