Gewonden bij explosies biocentrale Borssele

In de biomassacentrale van EPZ in Borssele hebben woensdagochtend twee explosies plaatsgevonden. Twee mensen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere mensen liepen lichte verwondingen op die ter plaatse zijn behandeld.

Beplating

De overige medewerkers verzamelden zich na de explosies buiten het gebouw. De brandweer gaf om 10.30 uur aan dat de brand onder controle leek. Met warmtebeeldcamera's werd gezocht naar kleine brandhaarden. Om 13.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Stofexplosies

Door de explosies kwam de beplating aan de buitenkant van het gebouw los. Het gaat om zogenaamde stofexplosies, waarbij een mengsel van stof en lucht in aanraking komt met een ontstekingsbron. De explosies gebeurden tijdens voorbereidingen van de ontmanteling van de biomassacentrale. Die centrale sluit volgend jaar januari. In 2013 vond er ook al eens een stofexplosie in Borssele plaats. Toen in het filterhuis van de kolencentrale.'Stuk weggeblazen'

Verslaggevers Marike Konings en Mark Rijk waren ter plaatse. "Er zijn een aantal flappen aan de zijkant van het gebouw die loshangen. Een volledig stuk is er weggeblazen. Verschillende ambulances zijn er en ook een traumahelikopter is aangekomen. De brandweer is nog steeds bezig met de brand, want er komt nog steeds rook uit", meldde Mark Rijk.
'Net onweer'
Een bewoner van Borssele hoorde bij de centrale een harde explosie. 'Het was net onweer.'Legervoertuigen verlaten nu het terrein. Onbekend of die er iets mee hebben te maken. #explosie #Borssele pic.twitter.com/Bj09Yc8XTN

— Mark Rijk (@MarkRijk) 23 september 2015


Traumaheli komt aan en zet landing in. #explosie #kolencentrale pic.twitter.com/7nPVdfl4JC

— Mark Rijk (@MarkRijk) 23 september 2015


Rook zichtbaar. Het lijkt of er flappen van het gebouw zijn. #brand #kolencentrale pic.twitter.com/O5uXXwqVbD

— Mark Rijk (@MarkRijk) 23 september 2015

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden brand epz Kerncentrale pushberichtapps
Deel dit artikel: