Crowdfundingactie voor Vlissings ziekenhuis

De crowdfundingactie voor de renovatie van het ziekenhuis in Vlissingen gaat volgende week daadwerkelijk van start. De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) geeft groen licht voor het initiatief, zo liet directeur Henk van Koeveringe van Zeeland Investments Beheer maandagavond weten.

Voor het eerst

Voor de verbouwing van de Vlissingse locatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is 20 miljoen euro nodig. Omdat banken voor zo'n financiering niet staan te trappelen kwamen het ADRZ en Zeeland Investments Beheer met een plan voor crowdfunding.

Lees ook: Iedereen kan investeren in renovatie ADRZ Vlissingen

Grote actie
Deze week verwacht Van Koeveringe de ontheffing van de AFM in de brievenbus. Het is voor het eerst dat in Nederland een ziekenhuis op deze manier wordt gefinancierd. Van Koeveringe: "Het heeft allemaal iets langer geduurd, maar het was ook voor de AFM iets nieuws. Het is een enorm grote actie waarin het om miljoenen gaat." De autoriteit heeft in de ontheffing allerlei veiligheden voor de investeerders vastgelegd zoals een klachtencommissie en een commissie voor het toezicht.

Informatieavond
Henk van Koeveringe was één van de sprekers tijdens een informatieavond voor omwonenden van het ziekenhuis in Vlissingen. De omwonenden werden maandagavond bijgepraat over de werkzaamheden die op 2 januari beginnen. Tijdens de werkzaamheden blijft het ziekenhuis in Vlissingen zoveel mogelijk in bedrijf. In december 2016 is de renovatie afgerond.

Kleiner ziekenhuis
Straks beslaat het ziekenhuis ongeveer 11.000 vierkante meter. Dat is bijna een derde van het huidige oppervlak. In de nieuwe locatie in Vlissingen draait het straks om zorg op afspraak, de zogenoemde planbare zorg. Er zijn in Vlissingen daardoor veel minder bedden nodig. De acute en complexe zorg van het ADRZ blijft in Goes.

Lees ook: Het gerenoveerde ziekenhuis in Vlissingen wordt flink kleiner.

Deel dit artikel: