Kust licht op tijdens Light Kustrun

Donker, lichtjes en muziek; het is blijkbaar een aantrekkelijke combinatie voor hardlopers. Deden er vorig jaar 635 mensen mee aan de eerste editie, vrijdagavond verschijnt het dubbele aantal aan de start. Bijna 1400 deelnemers doen mee aan de Light Kustrun.

Vrouwen
Vooral het aantal deelnemende vrouwen is flink gestegen: vorig jaar trokken 249 vrouwen hun hardloopschoenen aan voor de Light Kustrun, dit jaar zijn dat er 726. De vrouwen zijn nu - in tegenstelling tot vorig jaar - in de meerderheid.

'Fun-run'
De Light Kustrun is meer dan een hardloopwedstrijd, het is vooral een 'fun-run' waarbij in het donker over een verlicht parcours wordt gelopen. Dj’s, muziek en 1392 hardlopers maken de Light Kustrun compleet. De route gaat over de laatste 11,2 kilometer van het wandel- en kustmarathonparcours.

Verkleed
Niet alleen de snelste drie mannen en vrouwen ontvingen een prijs. Ook degene die het leukst verkleed was, ging niet met lege handen naar huis.


Volg de radio-uitzending en de Facebookpagina Lopen in Zeeland voor de laatste updates over de Ladiesrun. Met video's, foto's en reacties.


Meer over dit onderwerp:
Walcheren domburg kustmarathon
Deel dit artikel: