El Mouaziz wint Kustmarathon in parcoursrecord

Titelverdediger Hamid El Mouaziz heeft opnieuw de Kustmarathon gewonnen. De Marokkaan liep een tijd van 2:29.53', twee seconden onder het parcoursrecord uit 2012.

Oumaarir
De wedstrijd werd bepaald door de Noord-Afrikaanse lopers. Vanaf de start pakte de Marokkan Mohamed Oumaarir de leiding. Achter hem voerden El Mouaziz en Mohamed Berok uit Mauretanië de achtervolging aan. Vlak voor De Manteling in Oostkapelle had El Mouaziz Berok achter zich gelaten en Oumaarir achterhaald.

Beslissing
El Mouaziz probeerde Oumaarir meteen te lossen, maar dat lukte niet. Een nieuwe aanval van de titelverdediger een paar kilometer later had wel succes. El Mouaziz pakte een voorsprong van een minuut en gaf deze niet meer uit handen. Met zijn eindtijd van 2:29.53' dook El Mouaziz twee seconden onder het parcoursrecord van Hicham El Barouki uit 2012.

Harmes
Het podium leek geheel Noord-Afrikaans te worden, maar Erwin Harmes stak daar een stokje voor. De atleet uit Middelburg liep Berok in de slotfase voorbij en moest die inspanning vlak voor de finish nog bijna bekopen. Harmes zakte in elkaar en kwam onder begeleiding over de finish.

Dames
Mirjam van Reijen pakte de overwinning bij de dames. De atlete uit Amsterdam liep vrijwel de gehele wedstrijd aan de leiding. Van Reijen finishte in een tijd van 2.55'31 en was daarmee de eerste vrouw die de Kustmarathon onder de drie uur aflegde.

Deel dit artikel: