Wandelaars lopen in de zon na mistige start

De eerste wandelaar die de finish van de Wandelmarathon bereikte is Ron Dellebeke uit Oost-Souburg. Hij arriveerde om 13.12 uur in Zoutelande, kort daarna gevolgd door John Alewijnse uit Vlissingen.

Mazzel
De deelnemers van de Wandelmarathon hebben mazzel met het weer. Na de start in dikke mist is het opengetrokken en lopen de wandelaars in het zonnetje.

Lopen
De elfde editie van de wandelmarathon startte zondagochtend om 8.00 uur in Burgh-Haamstede. De lopers zullen na 42 kilometer en 195 meter lopen finishen in de Langstraat te Zoutelande.

Meer wandelaars
Aan de wandelmarathon doen dit jaar meer wandelaars mee dan voorgaande edities. Maar liefst 5081 mensen vertrokken vanochtend uit Burgh-Haamstede. De startbewijzen, 500 meer dan vorig jaar, waren op nieuwjaarsdag binnen 15 uur uitverkocht.

De wandelmarathon bij Omroep Zeeland

Volg de wandelmarathon via het liveblog Lopen in Zeeland voor de laatste foto's, filmpjes en updates. Via de radio doen verslaggevers tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande verslag van de tocht. Vanaf 14.00 uur zijn de binnenkomsten van de wandelaars live te zien op televisie.

Compilatie
Zondagavond kan je op televisie kijken naar een compilatie van alle onderdelen van het kustmarathonweekend en maandagavond zie je in het programma Editie 2015 een uitgebreide impressie van de wandelmarathon.

Duin, dijk en strand
De wandelaars lopen hetzelfde parcours als de deelnemers van de Kustmarathon zaterdag deden. De wandeltocht gaat over duin, dijk en strand en is geen wedstrijd. De wandelaars hebben tot 18.00 uur de tijd om de finish in Zoutelande te bereiken.

Deel dit artikel: