Wedstrijdleiding: Harmes terecht niet gediskwalificeerd

De wedstrijdleiding van de Kustmarathon vindt het niet nodig om Erwin Harmes te diskwalificeren. De Kustmarathon is namelijk geen officiële wedstrijd, zegt wedstrijdleider Wim Schot.

Snelste Zeeuw

Harmes was zaterdag de snelste Zeeuw. Hij stortte vlak voor de finish in Zoutelande in elkaar en werd door anderen over de streep gedragen. Met name op sociale media is daar kritiek op.
Benadeeld

Volgens Schot schrijven de reglementen voor dat iemand niet met hulp over de finish mag komen. "Wat je als eerste overweegt is of er andere mensen benadeeld worden door zo'n beslissing. In mijn ogen niet, omdat nummer vier Huub van Noorden op vijf minuten liep."

Protest
Volgens Schot was het ook mogelijk een protest in te dienen, maar dat is niet gebeurd. "Tot een half uur na het bekendmaken van de uitslag kan een protest worden ingediend. Dat is niet gebeurd, dus is de uitslag geldig."

Geen kampioenschap
De Kustmarathon vindt plaats onder toezicht van de Atletiekunie, maar volgens Schot kan de organisatie zijn eigen gang gaan met de regels omdat het geen kampioenschap is. "De Kustmarathon is geen officiële marathonwedstrijd. Ik ben geleerd te oordelen naar de geest van de wetten, niet altijd naar de letter van de wet. Deze keer hebben we in de geest van de wedstrijd beslist om Erwin Harmes als derde te laten eindigen."

Meer over dit onderwerp:
Walcheren
Deel dit artikel: