Scheepsongeluk voor Belgische kust, Zeeuwen assisteren

De Westerschelde is dinsdagochtend deels gestremd geweest door een aanvaring voor de kust van Blankenberge. Zo'n tien kilometer op zee kwamen rond vier uur vannacht de tanker Al Oraiq en het Nederlandse vrachtschip Flinterstar met elkaar in aanvaring. Reddingsboten uit Breskens, Westkapelle en Cadzand verleenden assistentie.

Schip gezonken
Een aantal van de twaalf bemanningsleden sloeg overboord, maar zijn allemaal gered. De kapitein van de Flinterstar raakte onderkoeld en is met een helikopter weggebracht. De Flinterstar ligt half onder water op een zandbank. De tanker is beschadigd, maar de lading met vloeibaar gas is in tact. Het schip is naar de haven in Zeebrugge gesleept.

Volgens Jelmer Grijpstra van de kustwacht was het een grote klap.


Westerschelde gestremd

Uit het gezonken vrachtschip is wel olie gelekt. Dat wordt met een oliescherm opgeruimd. De Westerschelde was tijdelijk gestremd door de aanvaring. "De aanvaring vond plaats op de rand van de vaargeul voor schepen die vanuit de Belgische kust de Westerschelde op willen varen", zegt woordvoerder Corry Brand.'Wel even schrikken'

Marcel van den Nieuwendijk van de KNRM in Breskens was aanwezig. "Wij hebben acht personen van de schepen afgehaald en afgeleverd in Zeebrugge, gelukkig allemaal in goede gezondheid. De situatie was een beetje rommelig in eerste instantie. Het is allemaal even schrikken natuurlijk."


Foto's: Marinetraffic

Deel dit artikel: