Eigenaar vrachtschip: oorzaak aanvaring onduidelijk

BLANKENBERGE (B) - Het is nog onduidelijk waardoor de twee schepen afgelopen nacht op elkaar botsten voor Blankenberge. Dat zegt directeur Bart Otto van rederij Flinter, waarvan het schip Flinterstar zonk. Het vrachtschip kwam in aanvaring met een gastanker. Twaalf opvarenden sloegen overboord en zijn gered.

'Niet speculeren'

"We hebben echt geen idee van de oorzaak en daar wil ik ook niet over speculeren", zegt Otto. "We gaan volledig meewerken met de autoriteiten en de onderzoeken. Dan wordt duidelijk wat daar nou precies gebeurd is."
Gaten in de romp

Door de aanvaring kwamen er gaten in de romp, waardoor er water in het ruim en de machinekamer is gekomen. Het schip ligt half onder water op een zandbank. De kapitein van het schip raakte onderkoeld en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn situatie is stabiel. De opvarenden zitten nu in de marinekazerne in Zeebrugge.


Hulp
De reddingsboten van Cadzand, Breskens en Westkapelle hebben vanochtend geholpen bij het zoeken naar opvarenden van het gezonken vrachtschip Flinterstar bij Blankenberge. Uit de gezonken Flinterstar lekt olie, maar volgens de Veiligheidsregio Zeeland drijft dat richting zee, en niet naar de Zeeuwse kust. Het schip was onderweg naar Bilbao en afkomstig uit de haven van Antwerpen.Foto's: KNRM / Marinetraffic


Lees ook:

> Scheepsramp voor Belgische kust, Zeeuwen assisteren

Deel dit artikel: