Provincie volgt Zeeuwen bij keuze logo

Het dagelijks provinciebestuur volgt de keuze van online stemmers voor een nieuw provincielogo. Vrijdag werd al bekend dat een ruime meerderheid van de online stemmers voor de derde optie koos. Dinsdagmiddag besloot de provincie officieel dat dit het nieuwe logo wordt.

Worstel en kom boven
Verantwoordelijk gedeputeerde Jo Annes de Bat is blij dat de leeuw terugkomt in het logo: "Ik vind dat de leeuw past bij onze organisatie. De leeuw staat voor Zeeland. Voor kracht, het is een symbool van sterkte, van ik worstel en kom boven. Het gaat erom dat hij bij onze identiteit hoort en in ons gevoel zit."

Blauw
Het nieuwe logo is niet exact hetzelfde als het logo waar de Zeeuwen op stemden. Naar aanleiding van reacties op Facebook heeft de provincie ervoor gekozen om de kleur van de letters te veranderen van bruin naar blauw. Dat moet de verbondenheid van de provincie Zeeland met het water benadrukken.

Storm van protest
Begin januari maakte de provincie bekend dat het oude vertrouwde logo met de rode leeuw vervangen zou worden een nieuw logo zonder leeuw. Een ongekende storm van protest volgde. Op Facebook lieten meer dan zevenduizend mensen de pagina ‘Wij willen de Zeeuwse Leeuw terug in ons logo’. Een enquête onder 1800 mensen toonde aan dat 88 procent van de Zeeuwen vond dat de leeuw moest terugkomen.

Leeuw terug
Provinciale Staten besloten in februari om naar de protesten te luisteren. Besloten werd dat er een nieuw logo zou komen met daarin de rode Zeeuwse leeuw. Hoe het nieuwe logo eruit zou gaan zien werd over de verkiezingen van 18 maart getild. Duizenden Zeeuwen hebben de afgelopen week online hun stem uitgebracht op een van de zes logo's.

Geen extra geld
Het ontwerpen van de nieuwe logo's met leeuw heeft de provincie geen extra geld gekost. Het bedrijf dat het nieuwe logo zonder leeuw heeft ontworpen, heeft zelf aangeboden de zes mogelijke nieuwe logo's met leeuw gratis te maken.

Lees ook:
- Zeeland kiest voor logo drie
- Provincie pakt valsspelen logostemmers aan
- 'Beveiliging logoverkiezing zo lek als een mandje'

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen leeuw logo provincie zeeland zeeuwen
Deel dit artikel: