Familiegevoel redt aannemingsbedrijf van crisis

Veel bouwbedrijven hebben tijdens de economische crisis rake klappen gekregen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit Lewedorp is de dans ontsprongen. Dat komt -naar eigen zeggen- deels omdat ze een familiebedrijf zijn.


Personeel
Het bedrijf heeft in deze periode gewoon opdrachten gekregen. Zo ook de bouw van de brede school in Kapelle. Continuïteit speelt een belangrijke rol. "In personeelsaantal zijn we niet geslonken," vertelt Martijn van Sabben van Fraanje. "Door natuurlijk verloop zijn er wel een paar weggegaan, maar er zijn geen ontslagen gevallen."

Ervaring
Het feit dat ze bekend staan als familiebedrijf heet daarbij geholpen. "Voor veel klanten staat de naam familiebedrijf gelijk aan ervaring," aldus de directeur. "Daarom zijn de klanten gebleven." Het bedrijf gebruikt dan ook naar klanten toe dat ze een familiebedrijf zijn.

Crisis
Familiebedrijven zijn door specifieke kenmerken als stabiliteit en lange termijn visie goed bestand tegen economische tegenslagen. Vandaar dat de bedrijven relatief rustig de economische crisis zijn doorgekomen. Zeeland kent veel familiebedrijven en deze bedrijven zijn erg belangrijk voor de Zeeuwse economie.

Lees ook:
- Zeeuwse familiebedrijven relatief makkelijk door crisis


Deel dit artikel:

Recent nieuws