Brouwersdam decor EK freestyle windsurfen

Meer dan vijftig surfers uit achttien verschillende landen beginnen woensdag aan het EK freestyle windsurfen bij de Brouwersdam. Nog nooit eerder vond dit evenement in Nederland plaats.

Tour
De wedstrijd maakt onderdeel uit van de Europeaan Freestyle Pro Tour. Het duel in Zeeland is het vierde van de in totaal vijf wedstrijden. Eerder streden de beste freestyle windsurfers van Europa al in Griekenland, Kroatië en Oostenrijk. De laatste wedstrijd is eind oktober in Frankrijk.

Zeeuwen
Onder de deelnemers zitten ook drie Zeeuwen. Davy Scheffers (Zierikzee), Rick Jendrusch (Scharendijke) en Tim Ruijssenaers (Nieuwerkerk) komen woensdag al gelijk in actie. Rick Jendrusch is blij met het toernooi in zijn achtertuin: "Niets beters dan lekker thuis voor de deur surfen!"

'Goeie plek'
"Het Grevelingenmeer is zó'n goeie plek om een toernooi als dit te houden", vindt Jendrush. "We hebben hier altijd veel wind en die is ook krachtig omdat lucht koeler is dan in andere landen waar het toernooi gehouden wordt. Het voelt alsof meer wind in je zeilen hebt waardoor je hoger gaat."

Dam-X
De finales van het EK freetyle windsurfen, ook wel 'Dam-X' genoemd, zijn zaterdag en zondag.

Deel dit artikel: