NVM: iets meer woningen verkocht in Zeeland

In het derde kwartaal zijn in Zeeland meer woningen verkocht dan in april, mei en juni. Dat komt met name door een toename van het aantal verkochte woningen op Walcheren, Tholen, Schouwen-Duiveland en in de Bevelanden, blijkt uit kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Prijs gedaald
In de regio's waar het aantal verkochte woningen steeg is de woningprijs juist gedaald. In Zeeuws-Vlaanderen is er juist een tegenovergestelde trend, steeds minder huizen worden verkocht, maar wel voor steeds meer geld.

Stijging
In Midden- en Noord-Zeeland zijn in het tweede kwartaal 315 woningen van eigenaar veranderd, in het derde kwartaal 438. Een stijging van 24,7 procent. In Zeeuws-Vlaanderen daalde het aantal woningtransacties met 33,8 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Er wisselden 98 woningen van eigenaar. In het tweede kwartaal waren dat er 147.

Gemiddeld gelijk
Boven de Westerschelde is de gemiddelde prijs volgens NVM nu 41.000 euro lager dan voor de crisis. Nu is dat 199.000 euro en in 2008 was het nog 240.000 euro. In Zeeuws-Vlaanderen is de gemiddelde prijs nu uitgekomen op 197.000 en dat is nog nooit zo hoog geweest. Volgens NVM gaat het om een inhaalslag, omdat de gemiddelde prijzen nu zowel boven als onder de Westerschelde ongeveer gelijk zijn.

Deel dit artikel: