Lammers lanceert 'vetste glossy van Nederland'

De eerste Zeeuwse frietglossy is uit: 'De vetste glossy van Nederland', vol verhalen van vroeger en verhalen van nu. Cafetaria Lammers in Middelburg heeft het eenmalige tijdschrift gemaakt omdat de frituur vijftig jaar bestaat.

Michiel de Ruyter
Bij de lancering van het tijdschrift was ook acteur Frank Lammers aanwezig, bekend van onder meer zijn filmrol als Michiel de Ruyter. Hij reikte het eerste exemplaar uit aan achternaamgenoot Sjaak Lammers, grondlegger van de frietcafetaria.

Frietje De Ruyter
De huidiger eigenaar Patrick Lammers, zoon van grondlegger Sjaak, koos voor de acteur omdat hij dezelfde achternaam heeft. "Overigens is hij geen familie," zegt hij. "Maar iedereen zegt wel altijd dat we op elkaar lijken." Daarnaast lanceerde Lammers toen de film over Michiel de Ruyter uitkwam het frietje De Ruyter.

Speciaalsaus
Frank Lammers genoot zichtbaar van een frikandel met de speciaalsaus van het huis. "Ik denk dat ik maar in Middelburg kom wonen. Wat is die saus lekker."

Trouwjubileum
Veel mensen uit de buurt waren op het jubileum afgekomen. Tegelijk werd het vijftigjarig trouwjubileum van Sjaak en zijn vrouw gevierd.

Opgericht
De frietglossy staat vol met herinneringen aan het vijftigjarige bestaan van de frituur. Deze is namelijk opgericht door de ouders van Patrick.