'Verbouwing ADRZ in Vlissingen is een megaklus'

De grote verbouwingsoperatie in ziekenhuis ADRZ in Vlissingen is begonnen. Een megaklus, vooral ook omdat tijdens de verbouwing het ziekenhuis in bedrijf blijft. Over ruim een jaar moet de verbouwing klaar zijn.

Poliklinieken
Voordat de opknapbeurt echt begint, verhuizen de poliklinieken tijdelijk naar de andere kant van het gebouw. Hetzelfde gebeurt met de centrale ingang van het ziekenhuis. Oogheelkunde verhuist tijdelijk naar het Medisch Centrum Middelburg.

Grote operatie
De sloop van de bijgebouwen en de eigenlijke renovatie van het ziekenhuis begint in januari 2016. De nieuwe gerenoveerde poliklinieken komen op hun huidige plaats op de begane grond en eerste verdieping terug, maar worden anders ingericht.

Flexibel
Er komt een centrale ontvangst- en wachtruimte en 45 poliklinische units, die flexibel gebruikt kunnen worden. In juli 2016 zijn de nieuwe centrale ingang, de ontvangstruimte en de nieuwe poliklinieken klaar.Fase twee
In het tweede halfjaar begint de verbouwing aan de zuidzijde van het ziekenhuis. De bedoeling is dat daar een nieuwe huisartsenpost komt en ruimten die verhuurd gaan worden aan andere zorgaanbieders als fysiotherapeuten of een apotheek. Daarover worden nog onderhandelingen gevoerd. De renovatie moet 31 december 2016 klaar zijn.

Planbare zorg
Straks neemt het ziekenhuis ongeveer 11.000 vierkante meter van het gebouw in beslag. Dat is een derde van het huidige oppervlak. De overige ruimte wordt verhuurd aan andere zorgverleners. In de nieuwe locatie in Vlissingen draait het straks om de zogenoemde planbare zorg. De acute en complexe zorg van het ADRZ blijft in Goes.

Lees ook:
- Iedereen kan investeren in renovatie ADRZ Vlissingen
- Ziekenhuis Vlissingen wordt flink kleiner

Dossier:
Bekijk voor meer berichten over dit onderwerp in het Omroep Zeeland dossier.

Deel dit artikel: