Goes in de race voor Fietsstad 2016

Goes is door de Fietsersbond genomineerd voor de titel Fietsstad 2016. Ook Groningen, Maastricht, Nijmegen en Utrecht. Van de steden die zich hebben opgegeven, hebben deze vijf volgens een vakjury de beste investeringen in fietsvoorzieningen gedaan.

Hindernissen
Slecht wegdek, verkeerd geplaatste paaltjes, lang op rood staande verkeerslichten, spoorwegovergangen of kruisingen waar je altijd moet wachten. Volgens de bond komen fietsers elke dag veel hindernissen tegen en is het de taak van de gemeente om zulke hindernissen weg te nemen en de problemen op te lossen.

Niet plichtmatig
Om te kunnen winnen moet de gemeente volgens de Fietsersbond niet plichtmatig een fietspad aanleggen naast een autoweg, maar nadenken over wat prettig is voor de fietser. Hoe profiteren fietsers optimaal van het fietspad? Hoe stimuleer je bedrijven om in te zetten op fietsende werknemers? Dat soort eigenschappen maakt een stad een fietsstad.

Mei
De verkiezing is begonnen eind 2014. Toen konden steden zich voor de verkiezing inschrijven. Een jury heeft daaruit nu de vijf genomineerden uitgekozen. In mei 2016 wordt bekend welke stad de prijs wint.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden fietsersbond Fietsstad 2016 Goes
Deel dit artikel: