Toekomst Ronde van Zeeland hoogst onzeker

De kans dat de Ronde van Zeeland is maart 2016 doorgaat, wordt steeds kleiner. Zeker nadat gisteren een grote sponsor heeft laten weten niet met de enige Zeeuwse profkoers in zee te gaan. De organisatie heeft nu alle hoop gevestigd op netwerkbeurs Contacta, begin november in Goes.

Zeeland Seaports
Het comité van de Ronde van Zeeland is sinds maart op zoek naar nieuwe geldbronnen omdat havenbedrijf Zeeland Seaports het aflopende contract niet verlengde. Daarmee is een gat van zeventigduizend euro in de begroting van honderdduizend euro ontstaan.

Nieuwe tegenslag
Maar de zoektocht naar nieuwe sponsoren voor de wielerronde verloopt moeizaam. Er is weinig belangstelling vanuit het bedrijfsleven om de Ronde van Zeeland in leven te houden. Twee sponsoravonden hebben slechts vijftienduizend euro aan toezeggingen opgeleverd. En donderdag kreeg het comité dus een nieuwe tegenslag te verwerken. Een potentiële grote sponsor, liet toen weten, de Ronde van Zeeland niet financieel bij te staan.

Nieuwe sponsoren
"Om in voetbaltermen te spreken; we staan met 3-0 achter", aldus voorzitter Poppelaars van de Ronde van Zeeland.
Beslissing
Poppelaars wil half november een definitieve beslissing nemen over de toekomst van de Ronde van Zeeland. "We hopen nu tijdens de Contacta nog nieuwe sponsoren te vinden. Maar het is wel twee voor twaalf."
Milaan-San Remo
De wedstrijd staat nog wel op de kalender voor 2016. De ronde staat gepland voor zaterdag 19 maart, dezelfde dag als de klassieker Milaan-San Remo.

Lees ook:

Hoogerland: 'Zou erg zonde zijn als ronde verdwijnt'

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen
Deel dit artikel: