PVV: geen vluchtelingen meer naar Zeeland

Er komen te veel vluchtelingen naar Zeeland. Dat stelt de PVV in provinciale staten van Zeeland. Volgens fractievoorzitter Peter van Dijk en statenlid Ruud Haaze zijn de voorzieningen in Zeeland afgestemd op het aantal van 380.000 inwoners.

Ontwrichtend
De toestroom van vluchtelingen heeft volgens de PVV'ers een 'ontwrichtende werking'.

Tsunami
"Het is wat ons betreft een asiel-tsunami. Het grootste probleem dat we daarmee hebben is, dat ze een cultuur meenemen die intolerant is", zegt Peter van Dijk. Fractiegenoot Haaze maakt zich zorgen over de voorzieningen die Zeeland voor de asielzoekers treft. "Ik heb een hoop mensen in mijn vrienden- en kennissenkring, die al jaren op een wachtlijst staan voor een huis. Dat gaat nu echt niet sneller, want de vluchtelingen gaan toch voor", aldus Haaze.Facebook

Fractievoorzitter Van Dijk spreekt zich nog scherper uit op zijn Facebook-pagina. Daar stelt hij Japan als voorbeeld, dat alles in het werk stelt om Moslims buiten de deur te houden. Op een andere prent staat dat vrede alleen mogelijk is als 'de laatste steen van de laatste moskee neerstort op de laatste imam'.

Verwijdering
De fractie is niet bang dat de uitspraken over vluchtelingen in Zeeland zorgt voor verwijdering tussen de PVV en de andere fracties in de staten. "Alles wat wij zeggen, stond al in ons verkiezingsprogramma. Bovendien heeft ook de fractievoorzitter van de VVD in de Tweede kamer openlijk gezegd dat hij Nederland minder aantrekkelijk wil maken voor asielzoekers", zegt PVV-fractievoorzitter Van Dijk.

Randstad
De Zeeuwse statenfractie van de PVV sprak zich de afgelopen jaren niet tot nauwelijks uit over de islam, asielzoekers en minderheden. Daar was volgens de fractie weinig aanleiding toe. "Het is hier anders dan in de Randstad. We hebben maar weinig moskeeën in Zeeland. Daar waren geen moeilijkheden mee", licht Peter van Dijk toe.Neutraler
De afgelopen jaren profileerde de PVV-fractie in Zeeland zich met neutralere thema's zoals onder meer een BTW-regeling voor de Westerscheldetunnel, die de provincie ruim 5 miljoen euro voordeel zou opleveren. Die gematigde houding leverde de partij het voorzitterschap op van de statencommissie Economie en de onderzoekscommissie Sloeweg.

Peilingen
De PVV-fractie kwam in 2011 voor het eerst in provinciale staten van Zeeland en kreeg toen meteen 5 van de 39 zetels. Bij de statenverkiezingen van maart verloor de PVV daar één zetel van. De landelijke PVV staat inmiddels hoog in de peilingen. Omgerekend naar de Zeeuwse provinciale staten, zou dat betekenen dat de PVV-fractie in de staten ruim 10 zetels zou halen.

Lees ook:
- 'Kerncentrale verkopen aan ministerie'
- PVV'er Van Dijk voorzitter Sloewegcommissie
- PVV Zeeland: geen commentaar

Deel dit artikel: