Internationale top nog niet haalbaar voor Strandcross

Rene de Nood van de Strandcross hoopt ooit nog eens de internationale top te kunnen verwelkomen in Vlissingen. Voorlopig is dit nog niet haalbaar. Volgens De Nood is het budget daarvoor nog te klein. Zolang er niet meer geld voor komt, moeten we het volgens hem doen met de nationale top.

Winst
Afgelopen weekend was de 30e editie van de Strandcross. De winst ging naar Yentel Martens. Duizenden bezoekers bezochten het nog steeds in populariteit groeiende evenement.

Kritiek
Vorig jaar uitte motorcrosser Rinus van de Ven nog kritiek op het parcours van de strandcross. "Dit heeft niks meer met crossen te maken", zei hij toen. "Nauwelijks bulten, dit kan veel spectaculairder."

Toegankelijk
Organisator De Nood benadrukt nog maar eens dat de Strandcross voor iedereen toegankelijk moet zijn. Toch is het een droom van de Nood om ooit nog eens echte internationale top naar Vlissingen te halen.Groeien
"Dat is de enige manier om nog echt te groeien met dit evenement", aldus De Nood. "Maar alles valt of staat bij geld. Wij werken jaarlijks met 15.000 euro. Dat is ook het totale bedrag wat de Kustmarathon aan subsidie krijgt, maar volgens mij zijn wij een stuk spectaculairder."

Subsidie
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte na afloop van de Strandcross bekend ook volgend jaar de Strandcross te willen subsidieren. De provincie betaalt 1000 euro aan het grootste motorsportevenement van Zeeland.

Lees ook:
- Strandcross krijgt ook in 2016 subsidie van provincie
- Strandcross: hoofdrol De Reuver door pech en ruzie
- Yentel Martens wint Strandcross Vlissingen

Deel dit artikel: