Geld voor ziekenhuis Vlissingen stroomt binnen

De crowdfundingactie voor het ziekenhuis in Vlissingen heeft na één week een half miljoen euro opgeleverd. Voornamelijk kleinere investeerders uit Zeeland hebben zich ingeschreven.

Dankbaar
"Het geld loopt binnen en vooral van mensen uit Zeeland, daar ben ik heel dankbaar voor", aldus Henk van Koeveringe van Zeeland Investments Beheer.

Walchenaren
In totaal hebben zich 43 investeerders ingeschreven. Zij zijn vooral afkomstig van Walcheren, maar en zijn ook investeerders uit de rest van Zeeland. Een enkele belegger komt van buiten de provincie.


Voor het eerst
Niet eerder is er in Nederland een crowdfundingactie gestart voor het financieren van een ziekenhuis. Vorige week dinsdag ging de crowdfundingactie van start toen de Autoriteit Financiële Markten (AFM) schriftelijk toestemming had verleend.


Lees ook: Crowdfunding ziekenhuis Vlissingen van start.

Kleine investeerders
Particuliere investeerders kunnen minimaal 2.500 euro en maximaal 40.000 euro investeren. De helft van de mensen die zich nu hebben ingeschreven legt een bedrag in tussen 2500 en 5000 euro.

Risico
Investeerders leggen voor zeventien jaar een geldbedrag in, waarover jaarlijks een rente van vijf procent wordt uitgekeerd. Gedurende zeventien jaar krijgt de investeerder zijn inleg terug. Om geïnteresseerden voor te lichten over de aanpassingen aan het ziekenhuis en de voorwaarden en risico's van deelname, organiseert Henk van Koeveringe op 22 oktober en 3 november informatieavonden.

Tien miljoen
Voor de verbouwing van het ziekenhuis wil Van Koeveringe tien miljoen euro ophalen uit particuliere investeringen. Daarnaast is er tien miljoen euro aan bankleningen nodig. Mocht de crowdfunding meer geld ophalen, dan wordt er een lagere lening bij de bank aangevraagd.

Verbouwing
De verbouwing van het ziekenhuis in Vlissingen begint in januari. Tijdens de werkzaamheden blijft het ziekenhuis in Vlissingen zoveel mogelijk in bedrijf. In december 2016 moet de renovatie klaar zijn.

Lees ook: Patiënten moeten wennen aan nieuwe ingang ADRZ.


Deel dit artikel: