De Kruitmolen ingezet voor opvang vluchtelingen

Sporthal De Kruitmolen in Middelburg wordt begin november crisisnoodopvang van asielzoekers. Dat maakt de gemeente bekend. De omwonenden zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst volgende week. Ook gebruikers worden op de hoogte gesteld.

72-uurs opvang
Wanneer de eerste vluchtelingen hun intrek nemen in de Kruitmolen is nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om de eerste week van november. Het gaat om 72-uurs opvang die Middelburg wil verlengen tot maximaal twee keer 72 uur (zes dagen).

Niet sporten
De duur en het tijdstip van de opvang is afhankelijk van de vraag van het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Tijdens de opvang is de sporthal niet open voor andere activiteiten. De gebruikers worden hiervan op de hoogte gesteld. Direct omwonenden worden volgende week donderdag tijdens een informatieavond bijgepraat. Ze hebben hier een uitnodiging voor ontvangen.

Opvang nodig
De tijdelijke opvang in sporthallen, zoals deze in heel Nederland plaatsvindt, is nodig vanwege het grote aantal vluchtelingen dat momenteel Nederland binnenkomt. De sporthal is een geschikte locatie omdat deze is voorzien van sanitair en douches. De Kruitmolen staat, samen met andere sporthallen, in de gemeentelijke crisisplannen als locatie voor tijdelijke opvang in het geval van calamiteiten.

Deel dit artikel: