Verdraaid Goed Award voor Barbara Oomen

Barbara Oomen heeft de Verdraaid Goed Award gekregen. Deze prijs wordt jaarlijks door het Zeeuws Vrouwen Platform uitgereikt aan een organisatie of persoon die laat zien dat Zeeuwse vrouwen in werk, gezin en samenleving een gelijke kans hebben.

Verrast
Oomen is decaan van de University College Roosevelt en reageerde totaal verrast op de prijs. "Dit had ik niet zien aankomen, een hele fijne verrassing."

Speciale gast
Tijdens de prijsuitreiking was een speciale gast uit Afghanistan aanwezig; professor Sangar Safi. Hij vertelde over de situatie van vrouwelijke studenten in zijn land. Duidelijk werd dat vrouwen daar nauwelijks rechten hebben en ook moeite hebben om hun recht te claimen.

Feministische mannen
Voorzitter Emmy Galama van het Zeeuws Vrouwen Platform reikte de prijs uit. Ze benadrukte nog maar eens dat er vooral feministische mannen nodig zijn om vrouwen gelijke arbeidskansen te geven. "Wat we ook nog vaak horen is dat vrouwen voor hetzelfde werk minder betaald krijgen dan mannen. Vrouwen moeten wat dat betreft wat brutaler worden."

Deel dit artikel: