AVC Aardenburg luidt noodklok: fuseren moet

Het voortbestaan van de meeste voetbalclubs in West-Zeeuws-Vlaanderen wordt bedreigd. Volgens Frans Reijniers, voorzitter van AVC Aardenburg, is er maar één oplossing: fuseren.

Krimp
"Het wordt voor een aantal verenigingen heel moeilijk de komende jaren", zegt Reijniers. "We vissen allemaal uit dezelfde vijver." En die vijver is klein. De regio is een krimpgebied en de verenigingen zien hun ledenaantal steeds verder afnemen. "Om de krimp kan je niet heen. Binnen 3 tot 5 jaar wordt de situatie voor iedere vereniging nog nijpender."

Grootste angst
De grootste angst van Reijniers is dat er een beslissing van hogerop gaat komen. "Als de gemeente zegt dat er geen geld meer vrijkomt voor een aantal verenigingen gaat het pas echt moeilijk worden."

Advies
Reijniers heeft geen oplossing voor het probleem, maar wel een advies aan alle verenigingen. "We moeten met zijn allen gaan praten en samenwerken. En wie weet wat daaruit kan ontstaan."

Stelling

Over deze kwestie gaat vrijdag ook de stelling van Omroep Zeeland. Die luidt: Verenigingen verliezen hun identiteit als ze fuseren.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen
Deel dit artikel: