'Nacht van de nacht moet aanklacht lichtvervuiling blijven'

De Nacht van de Nacht in Middelburg moet er voor waken dat ze het principe van de Nacht niet uit het oog verliest. Het evenement, dat ooit begon als ludieke actie om lichtvervuiling tegen te gaan, is de laatste jaren groter en commerciëler geworden.

Bijdrage doelstelling

Melissa Ernst van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) ziet het gevaar dat door de groei het evenement zijn doel voorbij schiet. Maar volgens Ernst draagt het evenement, waarbij de verlichting in het centrum van Middelburg uit gaat, nog steeds wel bij aan de doelstelling van het ZMf. "Ik heb mensen horen zeggen 'ik kan ineens de sterren zien'", aldus Ernst.

Wintertijd
De Nacht van de Nacht is altijd in de nacht waarop de wintertijd ingaat. Honderden bedrijven en gemeenten doven dan de reclame- en buitenverlichting. ook worden er in heel Nederland honderden evenementen in het donker georganiseerd. Die activiteiten variëren van wandelingen en kanotochten tot een workshop nachtfotografie of dineren in het donker. Zaterdag vindt de elfde editie van het evenement plaats.

Deel dit artikel: