Korte film 'Where we belong' wint Gouden Zeester

De 17-jarige filmmaker Jade van der Moere uit Goes heeft met de korte film 'Where we belong' de Gouden Zeester gewonnen. Dat werd maandagavond bekendgemaakt in CineCity in Vlissingen. De Gouden Zeester is de prijs van de filmcompetitie Filmstarz van de Stichting Cavak.

Onzeker
De film gaat over een onzeker meisje van 18 jaar dat op zoek is naar zichzelf omdat ze niet weet waar ze terecht komt in de toekomst. "Nee, de film is niet autobiografisch', zegt Jade. "Maar mijn toekomst is ook onzeker: ik zit in het eindexamenjaar, ik moet een keuze voor een beroep maken en ook ik word onzeker door de mensen om me heen."

Filmacademie
Jade reageert uitgelaten. Wanneer ze klaar is met de middelbare school, wil ze ook echt iets in de filmindustrie gaan doen. De Goese winnares zit nu in het eindexamenjaar vwo. Wanneer zij haar vwo-diploma op zak heeft, wil ze doorstromen naar de filmacademie.

Jonge filmmakers
De andere twee kanshebbers waren Ira Hoefsmid met 'Waar zijn we morgen' en het duo Stefano Parinussa en Harmen van der Kaaden met 'Hey'. Filmstarz wordt elk jaar gehouden voor jonge filmmakers. Zij mogen een idee voor een korte film aandragen en drie van hen mogen daadwerkelijk hun film opnemen.

FilmstarZ premiere 2015

Terugblik van de FilmstarZ premiere afgelopen maandag in CineCity.

Posted by Stichting CAVAK | FilmstarZ on donderdag 5 november 2015

Deel dit artikel: