Het succes van netwerken: Je loopt harder voor elkaar

Deelnemen aan netwerkbijeenkomsten legt bedrijven geen windeieren. Wie het goed aanpakt, kan 20 tot zelfs 40 procent meer werk binnenhalen, zeggen ondernemers.

Onpersoonlijk

De tijd van onpersoonlijke telefoontjes is voorbij, realiseerde zich ook de directrice van een schoonmaakbedrijf. "Ik zou iedereen netwerken aanraden."


Lees ook: Netwerken voor kleine bedrijven steeds belangrijker

Netwerken
De orderportefeuille van schoonmaakbedrijf Luctor et Emergo in 's Heer Arendskerke zag er steeds leger uit toen directrice Femke de Keijzer besloot om te gaan netwerken. "Ik had het nog nooit gedaan, maar zag dat het anders moest." Dankzij die stap groeide de omzet met 20 procent.

Boenmachines
Daarnaast kwam De Keijzer in contact met vorkheftruckbedrijf Feyter. Dat bedrijft levert nu boenmachines aan Luctor et Emergo en omgekeerd poetst het schoonmaakbedrijf het bedrijfspand bij Nieuwdorp.

Goede samenwerking
"Ik wil mensen die bij ons schoonmaken kunnen vertrouwen", zegt manager Alex van 't Westeinde. "Tijdens netwerkbijeenkomsten leer je elkaar goed kennen en dat is de basis voor een goede samenwerking." Femke de Keijzer beaamt dat: "Je loopt net wat harder voor elkaar."


Contacta
Omroep Zeeland heeft de komende dagen op tv, radio en online volop aandacht voor de bedrijvenbeurs Contacta.

Lees ook: Omroep Zeeland op de Contacta 2015

Deel dit artikel:

Recent nieuws