'Tariefverhogingen oneerlijk voor zaalverenigingen'

In de adviesraad van Vlissingen zijn donderdagavond de tariefverhogingen voor sportclubs besproken. Vooral zaalverenigingen in de gemeente Vlissingen vinden de nieuwe verhoging erg oneerlijk. Zij hebben geen kantine-inkomsten die de veldverenigingen bijvoorbeeld wel hebben.

Gelijktrekken
Met de verhogingen in de gemeente Vlissingen worden de tarieven gelijk getrokken met die in andere Zeeuwse gemeenten. Oneerlijk zeggen de zaalverenigingen, want in bijvoorbeeld Zierikzee, Goes en Middelburg staan gloednieuwe sporthallen.

Baskenburg
Tom Joziasse van basketbalclub Vlissingen is duidelijk. "Wij moeten het met de oude Baskensburg doen. Daar zitten hoge energiekosten aan vast, omdat de gemeente al die jaren niet geïnvesteerd heeft in de zaal." De douches hier in de sporthal zijn nog van de jaren zestig vertelt Joziasse. "Sindsdien zijn er nooit meer energiebesparende maatregelen genomen. Waarom leggen ze bijvoorbeeld geen zonnepanelen op het dak?"

Stoppen
Volgens Joziasse is een nieuwe verhoging van de contributie niet mogelijk. "We hebben 60 leden. Die betalen nu al 37 euro per maand. Moet daar dan weer vijf tot tien euro bij? Dat kan gewoon niet. Als de leden er mee stoppen dan moeten wij er ook mee stoppen."

Wethouder
Volgens wethouder Sem Stroosnijder moeten sportverenigingen zich wel zorgen maken, want er zal bezuinigd moeten worden. "We onderzoeken op dit moment wat de accommodaties kosten. Op basis daarvan komen we met een voorstel in februari waar tariefstijging wellicht een onderdeel van kan zijn. Maar het zal minder voor meer geld worden, dat is duidelijk."

Deel dit artikel: