Op de foto met paalhoofdgezin in Oostkapelle

Je bent pas echt in Zeeland geweest als je een selfie hebt gemaakt met het vrijdag in Oostkapelle onthulde kunstwerk 'Being there'. Dat zegt de dorpsraad van Oostkapelle.

Paalhoofden
Het kunstwerk van Marcel Smink bestaat uit een groep beelden, geïnspireerd op een gezin, gezien vanuit het perspectief van een kind. De hoofden van het gezinnetje bestaan uit stukken paal, paalhoofden dus, en de beelden zijn gemaakt van een zandachtig materiaal, een duidelijke knipoog naar de locatie van het kunstwerk: bij een strandovergang.

'Uitdagend ontwerp'
De dorpsraad is blij met het kunstwerk. Voorzitter Jaap Keijmel noemt het een 'uitdagend ontwerp' op een prachtige plek. "Er gaan veel foto's gemaakt worden van deze beelden, let maar op", aldus Keijmel.

Fotoboekjes
De beelden waren eerder op de dag geplaatst en dat trok volgens Keijmel al veel bekijks. "Er werden toen al volop foto's gemaakt door voorbijgangers. En het kunstwerk staat bij één van de drukste strandovergangen van Zeeland, dus deze beelden gaan in veel fotoboekjes van vakanties in Zeeland voorkomen."

Selfie
De eerste selfie met het kunstwerk is al gemaakt. Het kunstwerk werd vrijdagmiddag door wethouder Chris Maas en enkele schoolkinderen uit Oostkapelle onthuld en de wethouder ging meteen na de onthulling met de beelden op de foto.

Ik was er! Onthulling kunstwerk #beingthere Oostkapelle pic.twitter.com/R7naFmieLc

— Chris Maas (@Chris__Maas) 6 november 2015Nipte voorprong
'Being there' was een van de vier ontwerpen die door de kunstadviescommissie werden geselecteerd voor deze locatie. Bij een openbare informatieavond in Oostkapelle werd vervolgens door de aanwezige bewoners met een nipte voorsprong voor dit ontwerp gekozen.

Kunstenaar
De maker van het kunstwerk, Marcel Smink, werkt vanuit zijn atelier in Arnhem. Hij heeft al op meerdere locaties in Nederland kunstwerken staan en die staan volgens hem 'in onderling verband met elkaar en de gebouwde omgeving'. Hij vertekt bij het bedenken van een ontwerp altijd vanuit de locatie waar het kunstwerk geplaatst wordt, schrijft de kunstenaar op zijn website.

Deel dit artikel: