Veel belangstelling voor onzekere Ronde van Zeeland

Hoewel het nog niet zeker is dat de wielerronde van Zeeland in 2016 gereden wordt, is de belangstelling vanuit het peloton groot. Elf ploegen hebben zich al aangemeld.

Daarbij zitten onder meer Lotto Soudal, Team Lotto NL-Jumbo, Etixx - Quick-Step en de procontinentale ploegen Team Wanty-Groupe Gobert en Roompot Oranje Peloton.

Serieuze kandidaten
De Ronde van Zeeland is sinds maart na het afhaken van hoofdsponsor Zeeland Seaports op zoek naar nieuwe sponsoren. Die zoektocht verloopt moeizaam. Woensdag deed de organisatie een laatste oproep tijdens de Contacta in Goes, de netwerkbeurs voor Zuidwest Nederland en Vlaanderen.

"Er zijn twee serieuze kandidaten waarmee we in gesprek gaan", aldus oud-prof Kees Bal uit Goes, die sponsoren zoekt.

Veertigduizend euro nodig
Medio november wil de Ronde van Zeeland de knoop doorhakken. Om de wedstrijd door te laten gaan, is er nog minimaal veertigduizend euro nodig. "We willen echt dat de ronde in 2016 gereden wordt. We hebben jaren gestreden voor een goede datum in het voorjaar. Die hebben we nu en willen we niet zomaar weggooien", aldus Bal.

Milaan-San Remo
Als de wedstrijd doorgaat wordt de Ronde van Zeeland op zaterdag 19 maart gereden. Dat is op dezelfde dag als de klassieker Milaan-San Remo.

Foto: Orange Pictures