Lachduiven op hun mooist bij kleindierententoonstelling

Een recordaantal van 940 kleindieren heeft zich dit weekend laten zien op de kleindierententoonstelling in Manege Scheldestad in Vlissingen. Die werd voor de 45e keer gehouden; een jubileumeditie dus.Kleindieren
Konijnen, kippen, duiven, sier- en watervogels, kwartels, lachduiven, konijnen en cavia's. Het was een grote kakofonie op de tentoonstelling. Organisator Peter de Witte kan het recordaantal kleindieren wel verklaren: "Het is een investering van jaren. Je probeert zo goed mogelijk de keurmeesters te selecteren waar de mensen op zitten te wachten. En dat is aardig gelukt. Verder is er gewoon altijd een goede sfeer hier."

Konijnen
Veel van de bezoekers gaan direct op zoek naar hun eigen favoriete dieren. 'We komen eigenlijk voor de konijnen. Die zijn het meest knuffelig.' Een andere bezoeker is op zoek naar de kippen. "Ik heb al gezien wat ik mooi vind. We hebben al kippen, maar ik ben op zoek naar uitbreiding".


Volgend jaar
De organisatie is er zeker van dat volgend jaar editie 46 plaatsvindt van de kleindierententoonstelling. 'Het is een hoop organisatie voor een paar dagen. Maar we krijgen veel goede reacties. Zeker volgend jaar weer dus. Welk dier ik dan heel graag zou willen zien? Een blauwgrijze Vlaamse Reus', aldus De Witte.Deel dit artikel: