Bezuinigingen gaan pijn doen bij iedere Middelburger

De gemeenteraad van Middelburg staat vanavond voor de ondankbare taak om te beslissen over een bezuinigingspakket van 8,2 miljoen euro. Er ligt een voorstel met maar liefst 92 maatregelen die stuk voor stuk pijn gaan doen in de Zeeuwse hoofdstad.

Belasting omhoog

Zo gaat een aantal belastingen in Middelburg fors omhoog. De parkeervergunningen gaan meer kosten en huiseigenaren gaan 15 procent meer ozb - woonbelasting - betalen.


Kinderboerderij

Het dagelijks gemeentebestuur stelt ook voor om fors te snijden in voorzieningen in Middelburg. Zo ligt er een plan om de subsidie aan de kinderboerderij volledig stop te zetten. Ook sport- en zwemverenigingen krijgen minder geld. En dat geldt ook voor instellingen en verenigingen die zich bezig houden met kunst en cultuur.


20 banen
De gemeente snijdt ook in haar eigen vlees. Want het gemeentebestuur stelt voor om 20 voltijdsbanen te schrappen. Dat moet samen een besparing van een miljoen euro opleveren. Afgelopen jaren heeft Middelburg al 42 banen wegbezuinigd.

Noodzakelijk
Volgens wethouder van Financiën Johan Aalberts zijn de bezuinigingen onvermijdelijk: "We krijgen steeds minder geld uit Den Haag. We moeten als gemeente steeds meer taken doen. De kosten voor de grond die Middelburg bezit nemen toe. Het zijn tientallen factoren en die zorgen ervoor dat we op dat bedrag van 8,2 miljoen euro uitkomen."

Lees ook: Praten om het vege lijf te redden in Middelburg

Deel dit artikel: