Ongediertebestrijders hebben het nog steeds druk

Door het zachte herfstweer hebben ongediertebestrijders nog altijd volop werk. Vrijwel dagelijks zijn ze nog in de weer met het opruimen van bijvoorbeeld wespennesten.

Actief
"Wespen zijn door de relatief hoge temperaturen nog altijd zeer actief", zegt Arco Hoekman van Traas Ongediertebestrijding. "Ze maken nog altijd nesten en kunnen nog bijzonder irritant zijn." Dat ondervond Henny Houterman uit Middelburg aan den lijve. "Ik ben vier keer gestoken de afgelopen tijd."

Opruimen
Houterman heeft de wespen die onder haar dakpannen zaten, laten bestrijden. "Er zat er laatst een in mijn bed. Dan slaap je niet lekker en ik hoop dan ook dat ik nu weer beter kan slapen." Arco Hoekman heeft het wespennest bespoten. "Dan is het snel gedaan. Ze krijgen het aan hun poten, likken het er af en vallen dan om."

Voorjaar
Volgens Hoekman zegt het zachte herfstweer van nu nog niets over het aantal insecten in het voorjaar. "Veel insecten zijn nu nog erg actief maar kunnen ook in de winter prima overleven. Het moet wel heel erg hard gaan vriezen in de winter willen we er iets van gaan merken."