Oppositie loopt boos weg uit raad Middelburg

De voltallige oppositie heeft dinsdagavond boos de raadsvergadering over het bezuinigingspakket in Middelburg verlaten. De partijen volgden het voorbeeld van de SP. Die partij liep weg toen duidelijk werd dat de coalitiepartijen geen enkel voorstel meer zouden steunen om de bezuinigingen aan te passen.

Boos
Een bezuinigingsvoorstel is nog wel teruggedraaid. De bezuiniging van 350.000 euro op armoedebeleid is door de raad geschrapt. Maar toen een voorstel om de bezuiniging op de kinderboerderij volledig terug te draaien geen steun kreeg van de coalitiepartijen, werd de SP boos.

'Vergaderen is zinloos'
Fractievoorzitter Jeroen van Dijen constateerde dat de coalitiepartijen PvdA, CDA, SGP, VVD en ChristenUnie geen andere voorstellen om de bezuinigingen te verzachten zouden steunen, stond zijn fractie op en liep weg. "Want verder vergaderen is zinloos", gaf Van Dijen aan.

Oppositie volgt SP
Korte tijd later gaf de volledige oppositie aan de vergadering te verlaten. De partijen namen plaats op de publieke tribune. Burgemeester Harald Bergmann zei het opstappen van de oppositie te betreuren.

Weer terug
Na afloop van het vergaderonderdeel over de bezuinigingen kwam de oppositie terug en vergaderde de gemeenteraad weer verder.


Lees ook:

- Bezuinigingen Middelburg van scherpe randjes ontdaan

- 'Bezuinigingen maken Middelburg boerengat'

- Bezuinigingen gaan pijn doen bij iedere Middelburger