Heinkenszand: het nieuwe centrum van Zeeland

Jarenlang hebben de ondernemers van Heinkenszand er op moeten wachten. Maar nu de nieuwe afslag in de snelweg A58 open is, merken ze duidelijk verschil. Heinkenszand is beter bereikbaar en de gemeente heeft het er al over dat het dorp het nieuwe centrum is van Zeeland.

Omrijden
Het wachten op de afrit en knooppunt Stelleplas heeft vijftien jaar geduurd. Voordat de nieuwe op- en afrit er lag, moesten automobilisten vier kilometer omrijden voor ze in Heinkenszand waren. Met het nieuwe stukje weg staan ze meteen aan de rand van het dorp.

Bedrijventerrein
Piet Rijk van het gelijknamige bouwbedrijf is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de komst van het knooppunt. Zijn bedrijf zit op het bedrijventerrein Noordzak 1, vlak naast de nieuwe op- en afrit. Rijk was twintig jaar geleden het eerste bedrijf op het industrieterrein. "Toen we zelf besloten om een deel van het bedrijventerrein te gaan ontwikkelen, werd al gesproken over de komst van de afslag. Dat was in 1999."

Gemeente
Het lange wachten wordt beloond. Nu kunnen automobilisten sneller zijn bedrijf bereiken. En dat niet alleen, hij verwacht meer bedrijvigheid op het terrein en in de gemeente Borsele.

Uitbreiding
De gemeente denkt daar hetzelfde over. Gemeentevoorlichter Arnoud Knegt: "Voor Borsele als gemeente is het een goede stap vooruit. Als gemeente merken we dat er veel belangstelling voor uitbreiding van het bedrijventerrein. Zo zijn veel bedrijven geïnteresseerd in een plekje op Noordzak 2."

Centrum van Zeeland
Ondertussen is Noordzak 3 ook al bouwklaar. Knegt: "Er zijn zelfs al twee nieuwe bedrijven aan het bouwen. We worden op deze manier echt het centrum van Zeeland. Via de Sloeweg en de A58 liggen we aan de belangrijke noord-zuid-verbinding. Zo zijn we interessant voor veel bedrijven als vestigingsplek."

Deel dit artikel: