KABUKI maakt klassieke rockplaat

KABUKI is de naam van een krachtige rockband. Twee leden komen uit Terneuzen de andere twee uit Middelburg. Als voorproefje van het komende album bracht de band onlangs de single Lands End uit. Zanger Dennis van de Bor vertelt er vrijdag 20 november over in De Muziekmiddag bij Elias den Hollander.

Nieuwe zanger

De geschiedenis van KABUKI gaat terug tot 2008. De eerste cd is gemaakt met een andere bezetting. Toen zanger/bassist Jeroen 't Gilde stopte, zocht de band een nieuwe zanger. Dennis: "Het klikte meteen met de band en ik vind het fijn om iets zonder gitaar te doen."

Klassieke rock

De muziek is geïnspireerd op de klassieke rock uit de jaren zeventig en tachtig. Met name Kiss is een inspiratiebron. De bandleden hadden vroeger ook geschminkte gezichten, maar daar zijn ze mee gestopt.


Waanzinnig

Dennis en zijn broer Robbin spelen ook samen in de symfonische metalband Fire Within. Volgens Dennis zijn die twee bands goed te combineren: "Het is een kwestie van goed boeken en veel onthouden. Het is waanzinnig om te doen. Aan de ene kant symfonische metal en aan de andere kant klassieke rock."


Lekkere rockplaat

Het nieuwe album van KABUKI heet Season Fever. Dennis: "Het is een lekkere rockplaat die je steeds kan blijven beluisteren. Het geluid van KABUKI is ook aangenaam voor radio."


Voorprogramma

KABUKI bestaat uit Dennis van de Bor (zang), Robbin van de Bor (bas), Cees van Drongelen (Caesar) (gitaren) en Stefan Verdoorn (Jiro) drums. Op 19 december speelt KABUKI in Podium De Pit in Terneuzen als voorprogramma van de AC/DC tributeband Bon Scotch.

Deel dit artikel: