Zestien schademeldingen na westerstorm

Bij de Veiligheidsregio Zeeland zijn zestien schademeldingen binnengekomen als gevolg van de westerstorm van gisteravond en vannacht. De meeste meldingen gingen over omgewaaide bomen en wegwaaiende dakdelen.

Omgewaaid
Eén van de omgewaaide bomen versperde de toegangsweg naar de spoedeisende hulp van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes. Aan de Saxhavenstraat in Hulst viel een boom op een woning.


Vlissingen
De meeste meldingen kwamen uit Vlissingen en omgeving. Bij verschillende adressen kwamen dakdelen naar beneden. Ook waaiden enkele zonnepanelen, een schutting en een trapgevel kapot.


Zeeuws-Vlaanderen
In Zeeuws-Vlaanderen ging het ook mis in Aardenburg, Terneuzen en Retranchement. In Aardenburg waaide een grote partytent tegen twee woningen, in Terneuzen waren er problemen met dakplaten en in Retranchement kwam een boom op de weg terecht.

116 km/u
Het KNMI had voor Zeeland code oranje afgegeven. In Vlissingen werd kort na half twaalf gisteravond een windstoot gemeten van 116 kilometer per uur. Inmiddels is in heel Nederland code geel van kracht.

Fietsvoetveer
Door de harde wind is het fietsvoetveer vanochtend ruim een uur uit de vaart geweest. Er werden bussen ingezet. De dienstregeling is rond acht uur hervat volgens de winter dienstregeling.


Deel dit artikel: