Baasje van poes blij gemaakt met dode mus

De verbazing was groot: poes 'Miepje' zou helemaal vanuit Scharendijke naar Voorhout hebben gelopen. Maar poes Miepje blijkt Elmo te zijn.

Chip
Dinsdagavond kwam 'Miepje' aanlopen bij de familie Tichelaar in Voorhout. 'Miepje' wordt liefdevol opgevangen bij de familie. Na een check door een dierenartst bleek het om 'Miepje' te gaan. Dat kon achterhaald worden uit de chip van het beestje. De eigenaar uit Scharendijke werd gebeld en komt ook vanuit Scharendijke naar Voorhout om herenigd te worden met de vermiste poes.

Miepje is Elmo
Maar de eigenaar in kwestie ziet het meteen: dit is mijn Miepje niet. Hoe kon dit gebeuren? Er blijken verschillende systemen te zijn waarin de chipnummers geregistreerd staan. Volgens de dierenambulance stond er in de ene database een andere eigenaar vermeld dan in de andere database. 'Miepje' blijkt Elmo te zijn.

Jammer
De vrouw uit Scharendijke is niet boos dat ze voor niets naar Voorhout is gereden. "Het kan gebeuren, iedereen maakt fouten", zegt ze tegen Omroep West. "Wel jammer dat het zo is gelopen, maar ik neem het niemand kwalijk. Hopelijk komt mijn eigen Miepje nog terug." Elmo is wel terug bij het baasje.


Deel dit artikel: