Drie verdachten veroordeeld voor chaletbrand

De drie verdachten van de chaletbrand bij Renesse zijn door de rechtbank in Middelburg schuldig bevonden. De 23-jarige hoofdverdachte uit Schiedam werd veroordeeld tot 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Medeplichtigheid
Een 78-jarige man uit Hellevoetsluis kreeg 15 maanden cel opgelegd, waarvan 10 voorwaardelijk. Wegens medeplichtigheid kreeg een 22-jarige derde verdachte uit Vlaardingen 99 dagen gevangenisstraf.


Uitkering
De rechtbank achtte bewezen dat de 78-jarige man van het vakantiechalet af wilde door het in brand te laten steken. De 78-jarige man had schulden en hoopte die met de uitkering van de verzekering af te kunnen lossen. Hij was door het overlijden van zijn vrouw volledig de weg kwijt geraakt.


Prostituee
De man dronk veel en bezocht een prostituee, waarmee hij een relatie dacht te hebben. De 78-jarige zegt 20.000 euro aan haar te hebben gegeven. De prostituee zegt een puur zakelijke relatie met de bejaarde man te hebben gehad.


Lees ook: 'Eigenaar afgebrande chalet werd leeggetrokken'


Brandstichter

Zij heeft een relatie met de 22-jarige Vlaardinger. Deze medeplichtige zou de bejaarde eigenaar gekoppeld hebben aan de 23-jarige man uit Schiedam die uiteindelijk de brand heeft gesticht.


Brand
Bij de brand op vakantiepark De Zeeuwse Kust begin januari moesten twee blusvoertuigen en een watertank worden ingezet om ervoor te zorgen dat de brand niet oversloeg naar andere chalets.


Lees ook: Vakantiechalet uitgebrand

Deel dit artikel: