'Stoeien op station Kapelle levensgevaarlijk'

Leerlingen van de Isaac Beeckman Academie in Kapelle zorgen voor overlast op het perron van het station van Kapelle. Daarnaast zorgt het stoeien van de leerlingen soms voor levensgevaarlijke situaties. Dat schrijft het schoolbestuur in een brief aan de ouders van de leerlingen.

Gevaarlijk
De school roept ouders op hun kinderen aan te spreken op hun gedrag. Verschillende leerlingen zien de voorbeelden bijna dagelijks. "Ik zie medeleerlingen nog even snel over het hek springen om de trein te halen. Of nog net onder de slagboom doorlopen."


Beschadigingen
In een brief schrijft het schoolbestuur dat 'het is opgevallen dat groepjes leerlingen de wachttijd aangrijpen om met elkaar te stoeien en het NS-meubilair te gebruiken als klimtoestellen. Dit gedrag is storend voor de overige reizigers en zadelt Pro-Rail op met kosten om beschadigingen te herstellen. Daarbij kan het levensgevaarlijke situaties veroorzaken.'


Nooit misgegaan
Leerkracht Sander Bussink vindt enige nuancering wel op zijn plaats. "Het is nog nooit echt mis gegaan. De meeste leerlingen gedragen zich prima op en rondom het spoor. Maar ja, als ze de trein in net gemist hebben, dan gaan ze zich een beetje vervelen en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Vandaar de brief." Bussink schat dat zo'n tien procent van de leerlingen van zijn school met de trein komt.


Gastles
Spoorwegbeheerder Prorail geeft elk jaar gastles op de Kappelse school om te praten over de gevaren van het spoor. Bussink is daar wel blij mee "Ze spreken dan echt met leerlingen over hun gedrag en wat dat voor gevaarlijke situaties kan opleveren. Dat heeft wel impact. "

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden isaac beeckman Kapelle overlast spoor
Deel dit artikel:

Recent nieuws