Ongeval kolencentrale is vierde incident in vier maanden

Het dodelijke ongeval van vrijdagavond is het vierde incident in vier maanden tijd op het terrein van de kolencentrale. Een 52-jarige Vlissinger kwam door nog onbekende reden in een kolentrechter terecht. De man overleed ter plaatse.

Ongevallen met verschillende achtergronden
Volgens EPZ zijn de ongevallen van de afgelopen periode, met de informatie die het bedrijf nu heeft, verschillende ongevallen met verschillende achtergronden op verschillende locaties. EPZ: "Het is een tragische samenloop van omstandigheden die ons diep raakt. De incidenten worden onderzocht door de Arbeidsinspectie. Zolang deze onderzoeken lopen, kunnen wij hier niet op in gaan."

24 juli 2015
Een 64-jarige Vlissinger liep eind juli tweedegraads brandwonden op door gloeiende asdeeltjes. De man was bezig aan werkzaamheden van een verstopte stoomketel.


Lees verder: Brandwonden door bedrijfsongeluk

23 september 2015
In de biomassacentrale raken vier mensen gewond door twee stofexplosies. Twee personen raken ernstig gewond. De biomassacentrale ligt op het terrein van de kolencentrale.


Lees verder: Gewonden bij explosie biocentrale Borssele

9 november 2015
Een graafmachine op het terrein van de kolencentrale vat vlam. Volgens de Veiligheidsregio ging het om een kleine brand. Er raakte niemand gewond.


Lees verder: Brand in graafmachine bij kolencentrale

Sluiting
De kolencentrale sluit op 1 januari 2016. In het energieakkoord staat dat vijf oude centrales dicht moeten. De kolencentrale in Borssele is er zo een en stamt uit 1987.


Lees ook: Dode bij bedrijfsongeval kolencentrale


Meer over dit onderwerp:
Bevelanden 112 Borssele kolencentrale
Deel dit artikel: