'Strandresidentie Cadzand-Bad nu al een succes'

De appartementen zijn weliswaar nog niet allemaal verkocht, maar maandagmiddag is toch al begonnen met de bouw van de Strandresidentie in Cadzand-Bad. De start van de bouw ging gepaard met het hijsen van enkele vlaggen met daarop het logo van de strandresidentie.

Geen risico
Van de 62 appartementen die te koop worden aangeboden, zijn er nu 43 verkocht, met name aan Belgen. Toch vindt Philippe Muylle van projectontwikkelaar 'Compagnie het Zoute' het geen groot risico om nu al te beginnen met bouwen.

Succes
"Wanneer je in zeven maanden tijd 43 appartementen kan verkopen, kan je dat als succesverhaal beschouwen", vindt Muylle. "Bovendien: wanneer je alleen gaat bouwen als ze verkocht zijn, zou je nooit kunnen beginnen met bouwen."

Stalen buizen
Het gebouw komt deels in de duinen en dijk. Ter versteviging wordt er een wand met stalen buizen aangebracht in de dijk. De strandresidentie wordt om het bestaande Strandhotel in Cadzand-Bad heen gebouwd. In dat hotel is ook Sergio Herman's sterrenrestaurant Pure C gevestigd.

Verdubbeld
Het aantal hotelkamers wordt bijna verdubbeld van 37 naar 70 en er komen dus 62 appartementen bij. In de loop van 2018 moet de Strandresidentie worden opgeleverd.

Bouwprojecten
In Cadzand-Bad wordt momenteel gewerkt aan meerdere grote bouwprojecten, in totaal komen er 197 nieuwe woningen bij in de kustplaats. De afgelopen paar jaar kreeg Cadzand-Bad er al bijna zeshonderd woningen bij.


Lees ook: Nieuw Cadzand-Bad: luxer, groter en duurder


Deel dit artikel: