Roompot stopt als hoofdsponsor bij ZLM Roompottour

Roompot Vakanties uit Kamperland stopt na twee jaar met de hoofdsponsoring van de wielerwedstrijd ZLM Roompottour. Het bedrijf wil meer geld steken in de professionele wielerploeg Roompot Oranje Peloton en dat gaat ten koste van de wielerwedstrijd.

Het bestuur van de ZLM Roompottour heeft begrip voor de keuze van Roompot Vakanties maar vindt het jammer dat de samenwerking ten einde komt. "We waarderen het wel dat Roompot ons al in een vroeg stadium op de hoogte heeft gebracht", aldus voorzitter Eddie Bogaert.

Ploegentijdrit Tholen
De sponsoring stopt na de 29e editie die op vrijdag 15 en zaterdag 16 april 2016 gereden wordt. Onlangs werd het routeschema bekendgemaakt. De wedstrijd start met een ploegentijdrit op Tholen.

Nieuwe sponsoren
Mede door de sponsoring van Roompot kon ZLM Roompottour in 2015 uitbreiden naar een tweedaagse wedstrijd. Er wordt nu gezocht naar nieuwe sponsoren.

UCI Nations' Cup
De ZLM Roompottour is de enige Nederlandse wedstrijd die deel uitmaakt van de UCI Nations' Cup. Dat zijn wedstrijden voor renners tot 23 jaar over heel de wereld waaraan de beste wielrenners meedoen.

|JVOZ
Dit jaar werd ook bekend dat Roompot Vakanties stopt als hoofdsponsor bij de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Ook bij de JVOZ werd als reden aangegeven dat er meer geld in de wielerploeg gestopt wordt. Bij de JVOZ gaat het om een bedrag tussen de 40-50 duizend euro. Hoeveel geld het bedrijf in de wielerwedstrijd stopt, is niet bekend.

Deel dit artikel: