Zaterdag 27 oktober: Dag van het Zeeuwse Lied

OOST-SOUBURG - Alle vijftien finalisten brengen live en akoestisch hun inzending ten gehore voor een jury, die bestaat uit onder andere Edy van Driel en Johan van de Swaluw. De beste Zeeuwse cover wint een eigen videoclip, samengesteld door Omroep Zeeland, de top 3 krijgt een plek op de stemlijst van de Zeeuwse Top 40 van volgend jaar.
Alle vijftien finalisten brengen live en akoestisch hun inzending ten gehore voor een jury, die bestaat uit onder andere Edy van Driel en Johan van de Swaluw. De beste Zeeuwse cover wint een eigen videoclip, samengesteld door Omroep Zeeland, de top 3 krijgt een plek op de stemlijst van de Zeeuwse Top 40 van volgend jaar.

Publieksprijs
Niet alleen het oordeel van de jury telt, want Omroep Zeeland is ook benieuwd wat volgens het publiek de beste Zeeuwse cover is. Daarom komt er maandagochtend 22 oktober een poll op de Facebookpagina van de Zeeuwse Top 40. De uiteindelijke top 3 mag een optreden verzorgen op Surrender Hrieps, 27 april 2013. De poll sluit op zaterdag 27 oktober iets voor 12.00 uur.