Zes Zeeuwen naar halve finale Red Bull Knock Out

Nancy van de Ven uit Vlissingen, Mark Boot uit Burgh-Haamstede en Carsten Goedegebure uit Yerseke, Stefan Hage uit Goes, Auke van Steenbergen uit Kwadendamme en Peter Maranus uit Aagtekerke hebben zich gekwalificeerd voor de halve finale van de Red Bull Knock Out.

Top tien

Van de Ven behaalde op het Scheveningse strand een knappe tiende plaats in de eerste heat. Goedegebure eindigde in de tweede heat als 31e.


Snelle rondetijd

Van Steenbergen werd 98e in heat 3. Boot reed in dezelfde heat zijn kwalificatie niet uit, maar gaat toch naar de halve finale: door een zeer snelle ronde hoort hij bij de 25e snelste rondetijden en kwalificeerde hij zich alsnog.


Heat 4
In de laatste heat van de dag plaatsten nog twee Zeeuwen zich voor de halve finale. Hage leverde een topprestatie door derde te eindigen en Maranus reed zich bij de eerste 25 qua snelle rondes en plaatste zich zo voor de halve finale.


1500 deelnemers

De Red Bull Knock Out is een massale strandcross in Scheveningen. Verdeeld over vier heats deden er maar liefst 1500 crossers mee aan de kwalificatie. De beste 700 rijden zondag de halve finale.


ItBEGINS!Heats #RBKO this snap frozen Aussie aint neva seen sand like this #sandsoup

Deel dit artikel: