Crowdfunding voor afzinken garnalenkotter

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is dringend op zoek naar donaties voor een duikwrak. Hoewel het project zo goed als rond leek, kan het wegvallen van een subsidie van 9.500 euro een kink in de kabel vormen. De NOB is daarom een crowdfundingactie begonnen.

Garnalenkotter
Bij Strijenham op Tholen wil de NOB het wrak afzinken van de garnalenkotter TS7. Dat is een stalen schip uit 1914, met een lengte van 17 meter. "Dat is niet zomaar een stalen casco van een motorboot", zegt Desmond van Santen van De NOB. "Het is een prachtig duikobject, het heeft bijvoorbeeld nog steeds de oorspronkelijke kajuit."

Kosten

Voor de realisatie van het project is ongeveer 23.000 euro nodig. Onder meer voor het gereedmaken van het wrak en de transportkosten. De NOB wil het schip in het voorjaar van 2016 afzinken.

Subsidie vervallen
Een groot deel van de financiering wordt opgebracht door de provincie Zeeland, de gemeente Tholen, Bootduiken Tertius en de NOB. Maar op het laatste moment is een toegezegde subsidie van 9.500 euro komen te vervallen. De reden hiervoor is onduidelijk.

Help jij mee om een duikwrak af te zinken? https://t.co/aZ8MBoVXPr #duiken #wrak #zeeland @NOB_Duiken pic.twitter.com/iiJZ47ueL2

— DuikeninBeeld (@duikeninbeeld) 1 december 2015

Meer over dit onderwerp:
Tholen crowdfunding duiken nob tholen wrak
Deel dit artikel: