'Thoolse ondernemers zijn moegestreden'

De Thoolse ondernemers zijn moegestreden. Dat zegt groenteboer Rob Lafeber. Hij is kritisch op de plannen van de wethouder om het winkelhart van de stad een flinke impuls te geven. Tot nu toe is dat nog niet echt gelukt, maar Lafeber ziet zeker kansen.

Resultaat
De gemeente probeert al jaren met verschillende plannen de binnenstad nieuw leven in te blazen. Dat heeft geresulteerd in het openen van enkele kleine winkeltjes, maar nog steeds staan veel panden leeg.

Publiekstrekker
De gemeente Tholen zocht lang naar een publiekstrekker voor de Thoolse binnenstad, maar landelijke ketens hebben vooralsnog geen interesse omdat zij al filialen in Bergen op Zoom of Halsteren hebben.

Exclusief
De wethouder wil nu van Tholen een exclusief binnenstadje maken, te vergelijken met de 'negen straatjes in Amsterdam. De groenteboer blijft kritisch: "De wethouder heeft makkelijk praten, maar wij steken ons eigen geld hierin. Wij moeten hier van rond komen."

Hoofd boven water
Toch is hij niet alleen maar negatief. "De wethouder doet ook zijn best, maar ik weet ook niet waar het op uit zal komen. Het is te hopen dat we met de andere winkeliers ons hoofd nog even boven water kunnen houden, want als het bij iemand misgaat, trekt die de rest waarschijnlijk mee."

Gaten vullen
De Thoolse ondernemers springen nu in de gaten die door andere winkeliers in het centrum zijn achtergelaten. Zo verkoopt de groenteboer ook vlees en is er kleding te koop bij wat eerst een bloemenwinkel was.

Speelgoedwinkel
Ondertussen groeit de leegstand in Tholen-stad. Speelgoedwinkel Speeleiland Tholen is de volgende winkel die sluit. Volgens de eigenaars is het niet meer rendabel om de winkel open te houden.

Ondernemersvereniging
Twee jaar geleden heeft de ondernemersvereniging zichzelf opgeheven, omdat niemand de kar nog wilde trekken.


Lees ook:

- Ambitieus plan om leegstand winkels te stoppen

Deel dit artikel: