Zeeuwse chefkok Marcel van der Kleijn in spanning voor Michelinster

Veel Zeeuwse chefkoks zitten dit weekend in spanning, want komende maandag worden de jaarlijkse Michelinsterren weer uitgereikt. Een van de minst bekende Sterrenkoks uit onze provincie is Marcel van der Kleijn. Hij is eigenaar van het 1 sterren-restaurant Calla's in Den Haag.

Cruiseschip
De van oorsprong uit Sint Philipsland afkomstige Marcel van der Kleijn is ooit begonnen als aardappelschiller in de keuken op een cruiseschip. Dat beviel hem zo goed dat hij daarna een opleiding is gaan volgen. Inmiddels is hij dus chefkok en eigenaar van drie restaurants in Den Haag. Naast restaurant Calla's zijn dat brasserie Maxime en BIT Grill en Café.

Onderscheiding
De Michelinster is de bekendste onderscheiding in de wereld van de haute cuisine. Restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening krijgen een vermelding in de befaamde gidsen van bandenfabrikant Michelin. Van der Kleijn hoopt minimaal zijn ene ster te kunnen behouden.