Borsele wil zich op de toeristische kaart zetten

De gemeente Borsele wil samen met ondernemers de toeristische mogelijkheden van de regio uitbreiden. Dat moet gebeuren onder leiding van Sandra Dekker en Marjan Jasperse die als duo invulling geven aan een nieuwe positie bij de gemeente: toeristisch functionaris.

Borselebus
Zeker zestig recreatieondernemers kwamen maandagavond naar een netwerkavond om te bespreken hoe ze meer toeristen naar Borsele kunnen halen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een website met evenementen, een streekproeverij, een speciale Borselebus voor toeristen en fietsroutes voor mountainbikes en electrische fietsen.

Kerncentrale
Volgens Sandra Dekker zijn er voldoende kansen, ondanks de aanwezigheid van de kerncentrale. "Natuurlijk denken veel mensen bij het horen van Borsele aan die centrale, maar we hebben ook heel andere kanten. Het stoere van de centrale en de rust en de ruimte kunnen prima naast elkaar bestaan."

Marketingplan
Binnenkort nodigt de gemeente Borsele drie bedrijven uit om te beslissen wie er een nieuw marketingplan mag gaan maken. Voorwaarde is wel dat er niet alleen aandacht moet zijn voor rust en ruimte. "Want dat hebben alle plaatsen buiten de Randstad", liet een medewerker van de gemeente weten.


Meer over dit onderwerp:
Bevelanden borsele toerisme
Deel dit artikel: