Rederij draait op voor berging Flinterstar

Rederij Flinter in Barendrecht draait op voor de kosten van de berging van de gezonken Flinterstar. Dat is het oordeel van de Rechtbank van Koophandel in Brugge. Het scheepswrak ligt sinds begin oktober voor de kust van Zeebrugge.

Afstand
Kort na de aanvaring deed Flinter afstand van het schip. Dit om België op te laten draaien voor de berging. Staatssecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein was het daar niet mee eens en een rechtszaak volgde. De rechtbank oordeelde dinsdag dat de rederij verantwoordelijk is voor de berging.Vrees
De Belgische overheid was al begonnen met de procedure voor de ruiming van het wrak. Tommelein vreest dat het schip mogelijk in de vaargeul terechtkomt en de rest van de scheepvaart blokkeert.

Olie in Zeeland
Langs de Belgische en Zeeuwse kust spoelden begin oktober olieresten van de Flinterstar aan. Het schip zonk na een aanvaring met een gastanker op 6 oktober voor de kust van Zeebrugge. Sindsdien is ruim 300 ton olie uit het schip gehaald. Het Terneuzense bergingsbedrijf Multraship hielp bij het leegpompen van de Flinterstar.

Deel dit artikel: