Samsom wil proef legale wietteelt in Terneuzen

MIDDELBURG -
Samsom kiest Terneuzen als plaats voor het experiment omdat daar al draagvlak is. Burgemeester Jan Lonink, ook van de PvdA, pleitte al eerder voor gelegaliseerde wietteelt. Samsom neemt dat voorstel nu over. Wat de PvdA-leider betreft zou de proef bij Terneuzen zo snel mogelijk na de verkiezingen moeten starten.

Hedwigepolder

Actiecomité 'Red onze polders' heeft een petitie aan PvdA-leider Diederik Samsom aangeboden. Magda de Feijter van het comité, fel tegenstander van het onder water zetten van de Hedwigepolder, deed dat na afloop van het radioprogramma Zeeland Kiest. In het programma liet Samsom weten dat iedereen gebaat is bij het sluiten van het Hedwigedossier. Maandag wil 'Red onze Polders' de petitie ook aanbieden aan Kees van der Staaij, lijsttrekker van de SGP.

Kijkersvraag

Richard Sinke uit Terneuzen stelde Diederik Samsom de volgende vraag: Wat gaat de PvdA doen om de werkgelegenheid in Zeeland te behouden? Samsom antwoord daarop dat er niet kan worden voorkomen dat regio's krimpen, "Wat je wel kan doen is zorgen dat overheidsdiensten zo lang mogelijk in de regio blijven", zegt Samsom. Ook had de PvdA-lijsttrekker goed nieuws voor Damen Shipyards, ondanks een geplande bezuiniging op defensie van een miljard.

Tussen 16.00 en 17.00 uur is het gehele interview met Diederik Samsom te zien op Omroep Zeeland tv en internet.